Eriks blogg

Eriks blogg

Om bloggen

Skriv gärna en kommentar om du känner för det

28/6 Dalarna

AllmäntPosted by Erik Lihm Tue, June 28, 2011 22:11:35

Jag är nu tillbaks i Karlstad efter några jättetrevliga dagar i Dalarna. Jag åkte till Malung på midsommarafton och parkerade min husbil hos min syster. Det blev grillning och som förrätt blev det ju lite sill och en snaps som jag inte druckit på länge nämligen svartvinbärs brännvin som visade sig vara väldigt god, så det hade nog inte varit några problem att få ner mer än de 2 jag och min svåger Mats intog. Syrran var som vanligt väldigt måttligt men smakade lite i alla fall..

-Ett par timmar efter maten kände jag för att ta en liten promenad till närliggande Hotell S:t Olof där Skinnarspelsensemblen bodde. Jag tänkte gå in nån minut och bara säja hej, men det blev betydligt längre för jag traffade de flesta av de medverkande och alla var lika trevliga. Meta Roos som har den kvinnliga huvudrollen berättade att alla de kläder hon hade på scen hängde på tork, för det kom rejält med regn i första halvan av programmet.

En man jag aldrig träffat förut var ”nykomlingen” Pelle Lindström (hans far skrev Skinnarspelet) men han var en ytterst trevlig person och eftersom det visade sig att vi hade många gemensamma bekanta blev det en bra stund som vi pratades vid.

På midsommardagen kom min spelkompis Kerstin Forslund på besök och vi hade bestämt oss för att se Skinnarspelet. Vi var där i god tid så vi fick möjlighet att prata med flera av de medverkande igen. Kerstin hälsade bl.a på Kjell Öhman som var studiomusiker på de båda LP skivor som Kerstin gjorde i slutet av 70 talet.

Jag fick för första gången någonsin tillfälle att prata med gitarrlegenden Rune Gustavsson. Det blev ett givande samtal , för han visade sig var precis den person jag hört talas om att han skulle vara, nämligen en riktig humorist med glimten i ögat.


Vi hade också trevligt sällskap av Annika Nouvel som det är alltid lika trevligt att träffa för hon har oftast ett charmigt leende på läpparna , så hon passar perfekt i sitt jobb på turistbyrån och som Centrumchef.

Nästa dag tog jag en tur till Falun för jag var lite nyfiken på danstället Lilltorpet som jag hört mycket gott om. Det blev en positiv reaktion med en gång för det låg väldigt naturskönt vid en sjö.-Jag kom dit före kvällens orkester Fernandoz, så jag passade på att ta en liten tupplur i min husbil. –När jag vaknade slog det mej att man kanske skulle busa lite med de härliga killarna i Fernandoz. –Ja så blev det . En stund efter att dom anlänt ringde jag deras sångare Anders Nordlund och spelade berusad och sa att jag festat i 3 dagar och inte nyktrat till än. Jag sa också att jag satt med ett gäng där en av killarna påstod att Fernandoz också spelat in Leende Guldbruna Ögon så jag frågade Anders om det verkligen stämde ? Svaret blev naturligtvis nej, så då sa jag –kanon då har jag vunnit 100 spänn i vadslagning.

-När jag avslutat samtalet fick jag nästan lite dåligt samvete eftersom Anders är en sån bra kompis, men ibland får man sina idiotryck. – En liten stund senare gick jag upp på dansbanan där uppackningen pågick för fullt. Gissa om det var intressant att se killarnas ansiktsutryck. Anders hade naturligtvis berättat om samtalet för de andra och alla tyckte det var så konstigt eftersom jag inte är känd som nån större alkoholdrickare, men jag måste ha låtit trovärdig på nåt vis. –Ja nu vet ni som läser detta att man kan aldrig lita till 100 % på kapellmästare Lihm, man vet aldrig vad han hittar på.

-Ja jag har faktiskt mer att att skriva om denna helg och ett par bilder till men jag nöjer mej med detta för ikväll. Njut nu av sommaren !