Eriks blogg

Eriks blogg

Om bloggen

Skriv gärna en kommentar om du känner för det

19/12 Orkestern läggs ner.

AllmäntPosted by Erik Lihm Mon, December 19, 2011 00:07:20

För några dagar sedan togs beslutet att Erik Lihms orkester läggs ner. Det var mitt eget beslut, men jag erbjöd Sölve,Gunnar och Daggen att fortsätta utan mej, men det ville dom inte så nu blir de 2 kryssningar med Birka Paradise som vi är inbokade på i januari (2,3) våra sista spelningar. Det är ett tufft beslut eftersom jag inte har något civilt jobb, men eftersom mina egna spelningar på äldreboenden + spelningarna med vissångerskan Kerstin Forslund (www.musikrum.se) gått så bra, så chansar jag på att detta kommer att gå vägen. För er som vill höra hur vi låter finns här en länk till en inspelning vi gjorde när vi hade konsert i Malungs kyrka i höstas. http://www.youtube.com/watch?v=3qzs8ya7n4w

Jag kommer förmodligen att ha full koll på extrapriserna i de olika matvaruaffärerna i Karlstad efter nyår, men eftersom jag inte har några skulder på bussen eller instrumenten så har jag gett mej den på att detta ska fungera ekonomiskt, för det är ju det det hela handlar om. Även om jag oftast tycker att det är jätteroligt att spela så handlar det ju ändå om i slutändan att de pengar man får in på spelningarna ska räcka till att betala sina räkningar.

Jag hade inte en tanke på att lägga ner orkestern för bara några veckor sedan, men har tänkt till lite mer sista tiden och resonerat som så att eftersom medelåldern på dom dansande höjs hela tiden och att det fylls på med väldigt lite ungdomar, och dom äldsta slutar att dansa innebär det ju bara att det för varje år blir färre som ska betala våra gager, alltså kommer gagerna förmodligen att sänkas ytterligare och/eller fler dansställen får lägga ner. Ja detta låter pessimistiskt, men jag tror att det för egen del kommer att bli ett steg i rätt riktning. Jag har bland annat beställt Yamahas bästa Stagepiano CP-300 som ni kan höra hur låter här (först demar dom den mindre modellen CP-33) http://www.youtube.com/watch?v=iglFsx0wTCI så jag längtar tills jag får det i början av januari.

Som ni förstår snurrar det en hel del i mitt huvud just nu, det gäller alltså att hitta inkomstkällor och helst kunna göra detta genom att musicera. Jag har ju ända sedan jag spelade för amerikaner på kryssningsbåt i början av 70 talet haft förmånen att spela många olika typer av musik och det innebär att jag kanske fortsättningsvis även kan få ganska varierande förfrågningar. Jag hoppar gärna in och vikarierar med något dansband, kompar någon artist, spelar underhållningsmusik på någon krog eller som nyligen sitter i foajen på ett stort bilvaruhus och spelar för inbjudna gäster.

En del tycker jag ska starta egen krog och jag får väl erkänna att jag ibland lekt med tanken , men insett att dels har jag inte tillräckligt kunnande o utbildning och dels tror jag det är för mycket stress. Jag skulle däremot kunna tänka mej att praktisera i ett restaurangkök för att lära mig mer.

Ja jag är optimist och tror att jag ska klara av detta. Det känns också väldigt skönt att få mer av det som varit en stor bristvara nämligen tid. Nu kan jag bl.a. åka till Älvdalen och repetera med Kerstin ett par dagar innan vi har en spelning, så det känns väldigt stimulerande. Nästa gång vi spelar tillsammans blir om en dryg månad då vi ska spela i Rättviks kyrka (21,22 Januari).

Nästa spelning för egen del blir redan denna vecka på tisdag (20:e) då jag ska spela i Tyngsjö kyrka tillsammans med den duktige musikanten och sångaren Lennart Larsson som en del kanske såg i den kristna TV programserien ”Minns du sången ” för drygt 10 år sedan. –Vi blev väldigt goda vänner då vi spelade tillsammans på Ulvsmålafestivalen förra året.

Jag säjer inte God Jul nu, för ev. hinner jag göra ett nytt inlägg de närmaste dagarna som handlar om årets julturne med Rayburn Anthony, så jag säjer bara på återhörande.