Eriks blogg

Eriks blogg

Om bloggen

Skriv gärna en kommentar om du känner för det

21/2 Mycket på gång

AllmäntPosted by Erik Lihm Tue, February 21, 2012 21:49:24

När beslutet att lägga ner orkestern togs för drygt 2 månader sedan, kände jag bl.a. att va skönt det ska bli att få mer tid. Jag förstår nu att jag släpat efter med en hel del saker för jag känner ännu inte att jag har massor av tid ,men att jag är på rätt väg.

Sedan jag skrev här i december har ju jättemycket hänt . Sista spelningen vi hade med bandet var ju på Birka Paradise 2.3 Januari. Det blev en lite speciell spelning eftersom Sölve inte fick ledigt från sitt jobb. Det hela löste sig dock på ett väldigt bra sätt, Jonas Näslund ställde upp som vikarie och alla som hört han genom åren i Mats Bergmans, Jive och i Cavalkad vet ju att han är en av Sveriges bästa sångare, så det hela löste sig på ett jättebra sätt.

Nästa spelning blev med Kerstin Forslund i Rättviks kyrka. Det var en konsert med väldigt många medverkande i en Hagstömskonsert och kyrkan var fullsatt med över 600 åhörare, så det blev en fantastisk kväll.

Vecka 6 var det dags för spelning i Hälsingland , men innan jag åkte dit blev det ett uppehåll i Orsa där Kalle Moraeus hjälpte med med att modifiera casen till mitt nya älskade Stagepiano Yamaha CP300. Jag riktigt älskar detta instrument som ger mej i princip samma känsla som en riktig flygel ger mej och dessutom med ett ljud som faktiskt är lika bra som de flesta flyglar.

Den första spelningen i Hälsingland blev inte alls som den var tänkt. Kerstin kunde tyvärr inte medverka eftersom hon hade åkt på en kraftig influensa med bl.a hög feber. Vi stod inför valet att ställa in eller att jag skulle köra själv. Det blev bestämt att jag skulle ha en egen konsert och konstigt nog kände jag mej inte överdrivet nervös för detta, för jag hade ju ett grundprogram som jag använder på mina spelningar på äldreboenden. Jag tänkte att 45 minuter borde jag klara på egen hand. –Ja det gick faktiskt väldigt bra och det blev en dryg timme jag höll på och det blev till och med ett extranummer , så det kändes väldigt bra. Givetvis hade jag ju helst sett att Kerstin hade varit med , men jag hoppas att vi kan komma dit en annan gång båda två.

Efter Ljusne blev det så Bollnäs i 2 dagar på 2 olika äldreboenden och som oftast på dessa spelningar så kändes det väldigt tacksamt. Minns speciellt ett par i 80 års åldern som satt längst fram och höll varann i händerna under hela mitt framträdande och speciellt när det blev lite kramgoa låtar. Intet ont sagt om den dansbandspublik jag spelat för under många år , men oj vad tacksamt det känns att göra dessa spelningar på äldreboenden.

När jag packat klart i Bollnäs åkte jag till Vikarbyn och min vän Robert Nouvel som driver Kajsas Värdshus. Det blev både en ledg fredagkväll och en ledig lördag, men på söndagen spelade jag gammal hederlig underhållningsmusik under ett par timmar. Det var jättetrevligt och det kändes som att det inte var sista gången jag gjorde det. Jag tror det kommer att bli ett flertal spelningar framöver för mej på olika restauranger som vill ha lite underhållningsmusik på sina söndagsmiddagar.

Jag visste ju inte alls hur min tillvaro skulle bli utan egen orkester, men hitills känns allt superbra och det kommer hela tiden in trevliga spelningar av olika slag. Nästa spelning är på fredag då jag ska spela på Hagaborg i Karlstad så nu ska jag förbereda lite för det. Kan inte lova när jag skriver nästa gång, men hoppas att det inte dröjer alltför länge. Ha det så bra – snart är våren här !