Eriks blogg

Eriks blogg

Om bloggen

Skriv gärna en kommentar om du känner för det

29/5

AllmäntPosted by Erik Lihm Tue, May 29, 2012 20:53:45

För ett par dagar sedan fick jag mail från Bente i Norge som påminde mej om att det gått mer än 3 månader sedan jag skrev här sist. – Jag trodde det var 1 eller 2 månader sedan. Det är inte klokt vad tiden går. Trodde jag skulle få mycket mer tid när jag lade ner orkestern, men det har varit fullt upp hela tiden.

Vad som tagit mycket tid är att gå igenom min musikutrustning och kolla vad jag ska sälja. Jag har sålt av en hel del, men har väldigt mycket mer som jag inte behöver, så jag kommer att fylla på min Till Salu sida med fler saker efterhand.

På spelfronten har det hänt en hel del. Jag har spelat både på äldreboenden och Kerstin och jag har även haft en jättetrevlig vecka då vi spelat för Konsum Värmland. –Jag har också spelat på en Cafekväll i Kil med Bengt Alsterlind som programledare. Jag kompade en gammal spelkompis Robert Löfvendahl som varit sångare i både Streaplers o Curt Haagers.

Det har också blivit ett par resor med Birka Paradise. 29 April klev jag på båten för en väldigt trevlig Dragspelskryss. Det blev att spela direkt efter att ha varit ombord bara några minuter. Lars Nyberg och Borlänge Dragspelsklubb stod vid entren och välkomnade med trevlig musik. Jag hade träffat ljudteknikern Stefan Forslund som gärna ville komma i kontakt med Lars, så helt plötsligt lämnade Lars över gitarren till mej så det blev att jag spelade med Borlänge Dragspelklubb en lång stund och det var jättetrevligt.

En dryg timmer senare var det dags för Kerstin och jag att spela några låtar i Club Copacabana (vi spelade även nästa dag) Bland dom medverkande fanns även Folke Lindqvist. En fantastisk man som i år fyller 80 ,vilket är svårt att tro, han var hur pigg som helst och delade generöst med sig av såväl musik som ett flertal fräckisar. Här ses han tillsammans med Kerstin och den fantastiske dragspelaren Anders Larsson som han här har en intressant diskussion med

Man kan sammanfatta denna resa med ett ord: Spelglädje. Det spelades på alla möjliga och omöjliga ställen på båten . Ja det blev en enormt trevlig kryss, tiden gick bara alltför snabbt.

Jag bor ju lite ute på landet, ja i och för sig bara 13 km till Stora Torget, men det är i alla fall rejält ute på landet. 2 km söder om mej ligger Almars gård och i höstas startades där en ny krog Almars krog . Jag och Kerstin åt där en dag när vi gjorde våra Konsum jobb och det var en väldigt postiv upplevelse, maten smakade superbra och det kändes väldigt gemytligt och trevligt. –Nyligen invigdes något som kallas Almars Loft där det blir både konstutställningar , bröllop m.m . Det är en fantastisk lokal som ägaren har lagt ner ett par tusen timmar på att omvandla från hölada till en av Värmlands trevligaste festlokaler.

Jag slutar för denna gång med att lägga ut en bild på en helt ny affisch med Kerstin och mej. Jag hoppas att det inte dröjer lika länge tills jag skriver här nästa gång.

PS Ni som letar musikprylar kolla gärna då och då på min Till Salu sida