Eriks blogg

Eriks blogg

Om bloggen

Skriv gärna en kommentar om du känner för det

17/2 VÄNNER

AllmäntPosted by Erik Lihm Sun, February 17, 2013 12:49:54
VÄNNER

Jag brukar ofta börja mitt bloggande med att konstatera att tiden går fruktansvärt snabbt. Den här gången fattar jag ingenting. Det är hela 5 månader sedan jag skrev här senast.

När jag lade ner orkestern för drygt ett år sedan tänkte jag att nu kommer jag att få mycket tid, men ack så jag bedrog mej. I höstas tänkte jag att om jag lägger in ett 7-8 veckors turneuppehåll när det är som jobbigast att vara ute på vägarna d.v.s vintertid så borde jag hinna få mycket gjort bl.a löda trasiga kablar som jag samlat i en hög,men men den högen ligger orörd.

Vad har jag då gjort ? Ja det har faktiskt blivit mycket gjort bl.a har jag lagt ner mycket tid på att gå igenom högtalare, keyboard m.m som jag inte längre behöver och annonserat ut både på Blocket och lagt ut här på hemsidan. Det tar väldigt mycket tid , för varenda grej har jag gått igenom och kollat så att ingenting är trasigt och har jag hittat något som är defekt har jag berättat det för spekulanter så att jag inte lurat någon. –Jag har fått sålt en hel del , men har fortfarande mycket som jag inte längre behöver och som jag kommer att lägga ut på min Till Salu avdelning här på hemsidan framöver.

Under några års tid hade jag mer eller mindre lovat dom som gillade oss i Erik Lihms orkester att det skulle komma en 4:e CD. Av olika orsaker blev det ingen 4:e skiva bl.a brist på tid. En annan orsak var att jag var lite bekymrad för att komma igång med mitt inspelningprogram Pro Tools igen som ju kräver en hel del kunnade. Instruktionsboken är på drygt 1000 sidor och det säjer ju en hel del,

För några veckor sedan kom jag äntligen igång igen . Vännen Håkan Fredriksson på 4 Sound i Karlstad har varit hit ett par gånger och hjälpt mej återuppliva gammal kunskap och även lärt mej nya saker och det är så otroligt kul att kunna göra egna inspelningar igen.

Rubriken på dagens blogg är ju vänner och den tycker jag passar bra i dessa tider. Jag har under de 3-4 senaste åren fått några nya underbara vänner som jag kan lita på till 100% och som det känns som man skulle känt hela livet. En av dessa är idrottsläkaren Lars Carlsson som driver Sportskadekliniken I Vänersborg. Han köpte ett keyboard av mej för ett par år sedan och jag lovade att både leverera keyboardet och ge han en timmes lektion i hur det fungerade. Jag blev dock väldigt konfunderad när han skulle betala – pengarna stämde inte, det var 500:-för mycket. Jag trodde han räknat fel , men då säjer han , nej jag tycker du är värd dom extra 500:- . Snacka om att bli positivt överraskad.

Idag är Lars en av mina allra bästa vänner och det beror inte på den femhundralappen utan det har visat sig att vi är väldigt lika varann i mångt och mycket och har pratat i många timmar om allt möjligt. Vi har bl.a konstaterat att vi båda haft ”vänner” som egentligen inte är vänner utan bara någon som utnyttjat en. Vi båda är därför ytterst rädda om dom vi har idag och eftersträvar inte att ha så många som möjligt utan sträva efter att ett färre antal ”riktiga” vänner. Dom vänner man kommer allra närmast är ju dom man spelar med. Förutom killarna i mitt band är det ju Kerstin Forslund som jag spelat mest tillsammans med, men nu är det några månader sedan vi senast spelade ihop , men kommande vecka blir det 3 spelningar tillsammans och det ska bli jättekul.

Min allra bästa vän är sedan flera månader tillbaks Ann-Cathrine Wiklander som är den jag jobbar mest ihop med idag. Ja hon är inte bara spelkompis utan vi har även blivit ett par privat. Vi har så otroligt trevligt tillsammans och inspirerar varann på många olika sätt. Jag har bl.a kommit igång med mitt låtskrivande igen och hon skriver texter till mina låtar – jättebra texter. Sedan jag senast bloggade har vi ju bl.a haft 3 framträdanden i Norrland inför sittande publik och det blev väldigt uppskattat så nu ser vi mycket fram emot vårt nästa som blir i mars. Vi gjorde även 3 julkonserter i Värmland där också Gunnar Wendel och min gamle spelkompis från Vikingarna Tony Eriksson medverkade.

Det var ju ett tag sedan Ann-Cathrine gjorde en CD , men nu är det på gång. Vi planerar för fullt och kommer att börja spela in nästa månad men vet inte när skivan blir klar.

Ja nu får jag nog sluta för den här gången. Tyvärr blev det inga bilder i detta blogginlägg, men jag hoppas det blir framöver. Ha det nu så bra så hoppas jag att det inte ska dröja lika länge tills jag skriver igen.