Eriks blogg

Eriks blogg

Om bloggen

Skriv gärna en kommentar om du känner för det

17/2 VÄNNER

AllmäntPosted by Erik Lihm Sun, February 17, 2013 12:49:54
VÄNNER

Jag brukar ofta börja mitt bloggande med att konstatera att tiden går fruktansvärt snabbt. Den här gången fattar jag ingenting. Det är hela 5 månader sedan jag skrev här senast.

När jag lade ner orkestern för drygt ett år sedan tänkte jag att nu kommer jag att få mycket tid, men ack så jag bedrog mej. I höstas tänkte jag att om jag lägger in ett 7-8 veckors turneuppehåll när det är som jobbigast att vara ute på vägarna d.v.s vintertid så borde jag hinna få mycket gjort bl.a löda trasiga kablar som jag samlat i en hög,men men den högen ligger orörd.

Vad har jag då gjort ? Ja det har faktiskt blivit mycket gjort bl.a har jag lagt ner mycket tid på att gå igenom högtalare, keyboard m.m som jag inte längre behöver och annonserat ut både på Blocket och lagt ut här på hemsidan. Det tar väldigt mycket tid , för varenda grej har jag gått igenom och kollat så att ingenting är trasigt och har jag hittat något som är defekt har jag berättat det för spekulanter så att jag inte lurat någon. –Jag har fått sålt en hel del , men har fortfarande mycket som jag inte längre behöver och som jag kommer att lägga ut på min Till Salu avdelning här på hemsidan framöver.

Under några års tid hade jag mer eller mindre lovat dom som gillade oss i Erik Lihms orkester att det skulle komma en 4:e CD. Av olika orsaker blev det ingen 4:e skiva bl.a brist på tid. En annan orsak var att jag var lite bekymrad för att komma igång med mitt inspelningprogram Pro Tools igen som ju kräver en hel del kunnade. Instruktionsboken är på drygt 1000 sidor och det säjer ju en hel del,

För några veckor sedan kom jag äntligen igång igen . Vännen Håkan Fredriksson på 4 Sound i Karlstad har varit hit ett par gånger och hjälpt mej återuppliva gammal kunskap och även lärt mej nya saker och det är så otroligt kul att kunna göra egna inspelningar igen.

Rubriken på dagens blogg är ju vänner och den tycker jag passar bra i dessa tider. Jag har under de 3-4 senaste åren fått några nya underbara vänner som jag kan lita på till 100% och som det känns som man skulle känt hela livet. En av dessa är idrottsläkaren Lars Carlsson som driver Sportskadekliniken I Vänersborg. Han köpte ett keyboard av mej för ett par år sedan och jag lovade att både leverera keyboardet och ge han en timmes lektion i hur det fungerade. Jag blev dock väldigt konfunderad när han skulle betala – pengarna stämde inte, det var 500:-för mycket. Jag trodde han räknat fel , men då säjer han , nej jag tycker du är värd dom extra 500:- . Snacka om att bli positivt överraskad.

Idag är Lars en av mina allra bästa vänner och det beror inte på den femhundralappen utan det har visat sig att vi är väldigt lika varann i mångt och mycket och har pratat i många timmar om allt möjligt. Vi har bl.a konstaterat att vi båda haft ”vänner” som egentligen inte är vänner utan bara någon som utnyttjat en. Vi båda är därför ytterst rädda om dom vi har idag och eftersträvar inte att ha så många som möjligt utan sträva efter att ett färre antal ”riktiga” vänner. Dom vänner man kommer allra närmast är ju dom man spelar med. Förutom killarna i mitt band är det ju Kerstin Forslund som jag spelat mest tillsammans med, men nu är det några månader sedan vi senast spelade ihop , men kommande vecka blir det 3 spelningar tillsammans och det ska bli jättekul.

Min allra bästa vän är sedan flera månader tillbaks Ann-Cathrine Wiklander som är den jag jobbar mest ihop med idag. Ja hon är inte bara spelkompis utan vi har även blivit ett par privat. Vi har så otroligt trevligt tillsammans och inspirerar varann på många olika sätt. Jag har bl.a kommit igång med mitt låtskrivande igen och hon skriver texter till mina låtar – jättebra texter. Sedan jag senast bloggade har vi ju bl.a haft 3 framträdanden i Norrland inför sittande publik och det blev väldigt uppskattat så nu ser vi mycket fram emot vårt nästa som blir i mars. Vi gjorde även 3 julkonserter i Värmland där också Gunnar Wendel och min gamle spelkompis från Vikingarna Tony Eriksson medverkade.

Det var ju ett tag sedan Ann-Cathrine gjorde en CD , men nu är det på gång. Vi planerar för fullt och kommer att börja spela in nästa månad men vet inte när skivan blir klar.

Ja nu får jag nog sluta för den här gången. Tyvärr blev det inga bilder i detta blogginlägg, men jag hoppas det blir framöver. Ha det nu så bra så hoppas jag att det inte ska dröja lika länge tills jag skriver igen.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Ann-Cathrine Thu, March 28, 2013 18:20:05

Hej igen Lena om du läser detta så är det en skiva på väg till din svärfar.Bränt av en kopia på några av mina skivlåtar.Hoppas han tycker om det.Glad påsk önskar Ann-Cathrine och Erik

Posted by Ann-Cathrine Wiklander Sun, March 24, 2013 00:01:02

Hej svejs! Lena om du läser detta så skriv din adress till Erik så ska jag försöka fixa fram nån skiva till din svärfar.Om inte annat kan jag be nån bränna ner några spår från tidigare skivor tills vidare.Vi hoppas dock att det inte skall dröja alltför länge innan Erik och jag har en ny skiva klar,kram

Posted by Lena Fri, March 22, 2013 17:35:26

hej. Tack för svar. Som sagt jag är ny på sådana här forum, hur och var hittar jag in på hemsidan.

Posted by Erik Lihm Thu, March 21, 2013 20:35:07

Hej Lena ! Ja du har kommit rätt när det gäller att se Ann-Cathrine Wiklanders och mina framträdanden. Jag har precis uppdaterat spelplan som finns på denna hemsida och tyvärr har vi ingenting inbokat nära Kumla. Det närmaste är nog Kärnåsen som ligger ca 7 mil norr om Karlstad d.v.s nästan 20 mil från Kumla. Vi spelar där 12 Juli. Hoppas ni har möjlighet att komma dit, för jag tror nog inte att vi kommer närmare Kumla än så på överskådlig tid. Eftersom Ann-Cathrine har heltidsjobb som Diabetessjuksköterska på hälsohemmet Österåsen blir det inte så ofta som hon kan göra längre resor, men i juli har hon semester så då kan det bli en del resande för oss.

Posted by Lena Thu, March 21, 2013 15:05:09

Hej, Äntligen har jag fått träff! Min svärfar är ett stort fan av Ann-Cathrine, jag har sökt och sökt efter skivor m.m. Och nu har jag hittat detta, vad jag förstår planerar ni lite turneér och skivor. En dröm för honom vore att få se er live, men han är multisjuk med b.la. dialys 3 dagar i veckan, Så jätte långt kan vi inte åka, men 10-15 mil går, vi utgår från kumla i närke. Det vore så roligt att få ge honom sitt livs överaskning, så om det finns någon turnéplan, är jag väldigt nyfiken på denna. Ska tilläggas att jag är väldig ny i sådana här forum, men jag hoppas att detta bir rätt

Posted by Kerstin Fri, March 01, 2013 22:26:04

Hej !Roligt att läsa hur du har det. Jag har varit här inne ofta och kollat efter något nytt, men inte. Och vad kul att du har en alldeles EGEN SPECIELL VÄN. Håller med fullständigt om att det är bättre att ha ett fåtal vänner, som man kan lite på än många ytliga bekanta som man inte vet riktigt var man har. RIKTIGA vänner ska man vara rädd om. Ha det så bra ! PS. Då får du testa din kokkonst när du hinner. DS.