Eriks blogg

Eriks blogg

Om bloggen

Skriv gärna en kommentar om du känner för det

21/3 Norrlandsturné

AllmäntPosted by Erik Lihm Thu, March 21, 2013 22:15:27

I måndags kom jag hem från Sollefteå efter nästan 2 veckor hos Ann-Cathrine Wiklander. Vägen dit gick via Rättvik där jag tillbringade en eftermiddag i kyrkorna i Ore och Rättvik. Mitt uppdrag var att hjälpa de ansvariga med inställningar på deras ljudanläggningar. Det blev några mycket trevliga timmar tillsammans med 4 av de som hade hand om ljudet i kyrkorna. Jag besökte också församlingshemmet i Rättvik där det fanns 2 ljudanläggningar. Efter många spelningar i kyrkor genom åren är det intressant att se de olika varianterna på anläggningar. Denna dag fick jag både ställa in en gissningsvis 40-50 år gammal Audex mixer, men även 2 st Yamaha 01V96 som ju är en väldigt avancerad mixer som är är max 10 år gammal. Det blev som sagt några jättetrevliga timmar och alla 4 verkade väldigt nöjda med de tips jag gav dom , så det var kul.

Efter övernattning i husbilen på gode vännen Lennart Wimarks garageuppfart i Söderala fortsatte jag så upp till Sollefteå. Jag kom fram innan Ann-Cathrine hade kommit hem från sitt jobb, men jag fick ett otroligt välkomnande ändå. Ann-Cathrines katt Svartis kände uppenbarligen igen mej när jag kom, för han var alldeles vild av glädje och sprang runt mina ben vart jag än gick och när jag tog upp han i min famn spann han och strök sig mot mig, så gissa om man kände sig välkommen.

Jag kom ju upp till AC en dryg vecka innan vi skulle ha vårt första framträdande, men jag låg inte på latsidan för det. Jag hade inspelningsdatorn med mej, så vi kom igång med inspelningarna av vår kommande CD ganska omgående. Vi har nu spelat in 3 av vår nyskrivna låtar och det känns så otroligt kul , för AC sjunger ju så enormt bra och vi har ju så kul tillsammans.

I fredags var det så dags för vårt första framträdande på flera månader, gissa om vi hade längtat till detta. Som vanligt åkte vi till spelstället (Västansjö) i väldigt god tid och efter uppackning blev vi så bjudna på en jättegod soppa. En dryg halvtimme innan vi skulle börja vårt program började folk strömma in i lokalen och när det så var dags att börja var det riktigt välfylld.

Det blev en toppenkväll och vi åkte sedan de 11 milen hem till AC för övernattning. Nästa morgon gick resan till Kaxås som ligger 6-7 mil nordväst om Östersund. Det blev också en jättetrevlig kväll och arrangörerna vill gärna ha dit oss igen redan i sommar, och det vore ju jättetrevligt, för det var ju så naturskönt så jag vill gärna åka dit igen sommartid.

Resan tillbaks till Sånga utanför Sollefteå där AC bor var på 24 mil, men det var långa mil. Jag blev väldigt trött och de sista milen fick jag stanna flera gånger för att inte somna.

Nästa morgon blev det tidig uppstigning eftersom vi skulle börja spela redan kl 14 i Härnösand. Vi var lite oroliga att det inte skulle komma så mycket folk p.g.a. av den tidiga starttiden. Redan 45 minuter innan vi skulle börja spela började dock folk att strömma in så vi kände att det kanske skulle komma en hel del folk i alla fall. Jodå det blev i stort sett fullsatt och extrastolar fick bäras in. Extra roligt var att arrangören från fredagens spelning i Västansjö var en i publiken , hon tyckte vi var så bra att hon ville höra oss en gång till. Gissa om man blir glad när något sådant händer.

Ja det var en fantastisk helg och nu längtar vi mycket till de 4 dagar vi ska spela i april.

Nej nu får jag nog ta och krypa till kojs och ladda batterierna för helgens 2 spelningar. Det har blivit en tradition för mej att spela på Konsum Värmlands stämmor, så på lördag spelar jag och Kerstin Forslund i Filipstad och på söndag i Hagfors. Natti natti !


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Elisabeth Lord Wed, April 17, 2013 16:52:59

Hej igen.

Ikväll spelar vi in den låt som vi tyckte kunde passa Ann-Catrine och skickar den snart nog. Ha det bra båda två, önskar Tommy&Elisabeth

Posted by Erik Lihm Thu, April 04, 2013 22:02:38

Hej Elisbeth, trevligt att höra av dej och Tommy. Ja vi har börjat spela in en CD och har spelat in några av våra nyskrivna låtar som är ballader alla 5 på både gott och ont. Som ni kanske förstår är det i första hand snabba låtar vi behöver, så ni får gärna skicka något som kan passa Ann-Cathrines röst. Jag skickar ett mail till er också. AC hälsar också.

Posted by Elisabeth Lord Thu, April 04, 2013 10:18:32

Hej Erik. Kul med din blogg och så fantastiskt roligt att du och A-C blivit ett par. Vi läste det i Får jag lov. Vi hade ju glädjen att skriva Vänd inte ryggen... åt A-C på 90-talet. Vi skriver inte lika mkt nu men på Streaplers 2 senaste CD har vi varit med. Om ni är intresserade av att lyssna på ett par låtar vi tror skulle passa A-C så hör gärna av er. gunnarsson-lord@telia.com Kramar till er båda från Tommy&Elisabeth