Eriks blogg

Eriks blogg

Om bloggen

Skriv gärna en kommentar om du känner för det

NY CD (skrivet 12/6)

AllmäntPosted by Erik Lihm Wed, June 12, 2013 23:09:26

Oj vad tiden går fort återigen har det hänt en massa saker sedan jag senast skrev. De senaste veckorna har jag förutom de vanliga spelningarna ägnat väldigt många timmar åt inspelningen av en ny CD med Ann-Cathrine Wiklander. När vi varit runt på olika bygdegårdar med vårt program så har vi ofta fått frågan om det kommer någon ny CD- Det var ju en del år sedan Ann-Cathrine kom med någon skiva, men nu är den äntligen klar. Så här ser fram och baksida ut.

Tyvärr är bilden jag lägger ut här väldigt suddig beroende på att jag har inte rätta kunnandet att lägga ut en PDF fil så jag printade helt enkelt ut omslaget och tog ett kort med min telefon , därav den dåliga skärpan.

Den första skivan innehåller 4 låtar som är lite av en försmak av den full CD som kommer senare i år. Det har varit så enormt kul att jobba med detta för Ann-Cathrine sjunger minst lika bra idag som när hon hade sina stora framgångar på 90 talet med med flera låtar på svensktoppen och medverkan i flera av de populäraste TV programmen.

Jag var lite osäker på mej själv och mitt kunnande i inspelningsprogrammet Pro Tools men efter privatlektioner av Håkan Fredriksson som verkar ha mer än 24 timmar på sitt dygn har jag fått en bra grund att stå på. Jag fattar inte hur Håkan hinner med allt, för han jobbar heltid på 4Sound i Karlstad plus att han driver egen studio där vi precis mixat och mastrat skivan.

Jag har fått besked om att leveransdatum blir 19 juni, detta innebär att vi troligen kan ha CD:n med till Malung nästa vecka där jag och Ann-Cathrine kommer att fira midsommar. Veckan därpå blir det första gången som vi kan sälja den på en spelning. Vi ska spela i Bjärme (37 kilometer söder om Östersund) där Ann-Cathrines bror Jörgen bor. Jörgen är en synnerligen sympatisk man liksom hans sambo EVA. Jörgen är den som designat skivomslaget, han är en mångsidig man som även är trummis och sångare i Kentucky där för övrigt även Tommy Andersson (som bl.a skrivit musiken till Kan man älska nån på avstånd) är en av medlemmarna.

Nu väntar en hektisk sommar med många spelningar från Örnsköldsvik i norr till Göteborg i söder. Några lediga dagar blir det trots allt ändå som jag och Ann-Cathrine kan njuta av och kanske parkera husbilen vid någon sjö för bad och grillning eller vad det kan bli. Nåja vi är 3 i husbilen så vi kanske inte kan bestämma allt själv. Ann-Cathrines katt har tjatat om att han vill följa med också, så då får det bli så.Här en bild där han provar ut en lämplig plats i husbilen.

I Augusti är det lite lugnare på spelfronten men jag kommer inte att sitta och rulla tummarna för det , för det blir fullt upp med att spela in de resterande låtarna för vår full CD. Det ska bli jättekul, för nu tycker jag att jag blivit riktigt duktig på inspelningsprogrammet Pro Tools så jag kanske även kommer att hjälpa andra med inspelningar som jag gjort förr om åren.

Nu får jag nog sluta för den här gången för tröttheten börja smyga sig på efter några timmars jobb ute i trädgården där jag bl.a. klippt häcken , tagit bort ett mindre träd med hjälp av en motorsåg som jag fick öppna och spänna kedjan på. Trodde aldrig jag skulle klara det, men med hjälp av lite logiskt tänkande fick jag till det. Natti !

PS Ytterligare en bild på bilintresserade Svartis


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Ann-Cathrine Fri, June 14, 2013 21:36:41

Vi kommer att ha en härlig sommar Erik.Det känner jag på mej,kram